Smidstrup & Omegns Lokalhistoriske Forening

Museum & Lokalarkiv

Præstegårdsvej 74

7000 Fredericia                                                                                                                                   Maj 2021

Kære medlemmer og andre interesserede

Efter lang tids ufrivillig dvale er vi klar til en ny sæson. Vi mødes igen på museet fredag formiddage for at arbejde og ordne verdenssituationen. Vi har fået ordnet nogle praktiske ting. Keld Christensen og Metha Lange har haft travlt med at registrere arkivalier. Vi er også ved at lægge sidste hånd på årets udstillinger. Miniby pladsen er udvidet, så den har den størrelse, den skal have. Det har betydet nogle omrokeringer i udstillingerne.

ÅBNINGSDAG

Søndag d. 30. maj kl. 14 - 16 inviteres I til åbning og fortælling om årets udstillinger.

Det gennemgående tema i år er:  ”Fattiges vilkår i Smidstrup sogn før 1950erne”.

I kan se små udstillinger om:

Smidstrup Børnehjem 1921 til 1945.

Fattiggården i Tiufkær 1869 til 1937.

En stenkløvers hverdag.

Hvilehjemmet ”Bethel” bygget i 1932.

Der serveres kaffe/ te m. brød, 50 kr.

AKTIVITETER 1921

Vi har planlagt følgende aktiviteter i 2021. Udførlig orientering om de enkelte aktiviteter tilsendes senere.

FOREDRAG

I uge 40 planlægger vi et foredrag om vores udstillingstema. Tidspunkt og foredragsholder er endnu ikke afklaret.

LOKALARKIVERNES DAG,

I år er det lørdag d.13.november kl. 11.00 - 15.00. Forslag til indhold modtages gerne.

OBS! OBS! – NYE ÅBNINGSTIDER

I erkendelse af at der ikke kommer mange besøgende torsdag eftermiddag, har bestyrelsen besluttet at ændre åbningstiden til lørdag og søndag kl. 14 - 17.

I 2020 var der åbent i oktober måned. Det vil også blive sådan fremover.

Sidste år havde vi arrangeret gættekonkurrence og andet for børn i uge 42 (efterårsferien). Det forventer vi også at arrangere i år.

Husk! Der kan altid aftales besøg uden for åbningstiden, både for grupper og enkeltpersoner.

Kontakt: Inger Skov 20 58 29 60 eller Keld Christensen 40 68 04 07.

Arkivet er åbent 2. tirsdag i måneden kl. 15.17 i alle årets måneder.

Se også vores hjemmeside: www.smidstrupmuseum.dk

ØKONOMI.

Det har været en varmekrævende vinter. Det har været mærkbar på varmebudgettet.

Indtægterne kommer fra medlemsbidrag. Så mange medlemmer betyder bedre økonomi.

Møder I personer, der kunne tænke sig at være medlem. Koster det 150 kr. pr. husstand, enlige 75 kr. Indmeldelse sker til kasserer Karen Laursen 25 18 44 80, eller I kan betale kontingent på mobil paye 913 34 eller bankkonto: 6855 0000169061

Kære medlemmer alt det, I lige har læst, beror på, hvordan Covid19 arter sig, og hvad myndighederne siger.

Vi må være max 100 fra sidst i maj, derfor kan vi gennemføre åbningsdagen 30. maj. Jeg tror de fleste af vore deltagere vil være vaccineret på det tidspunkt? Hvis ikke det er tilfældet, bliver vi nødt til, at bede jer, der ikke er vaccineret, om at lade jer teste sidst i ugen. Hvis I vil deltage.

Vi glæder os til jeres besøg i 2021.

Med venlig hilsen. Bestyrelsen