Smidstrup & Omegns Lokalhistoriske Forening.

Museum og Arkiv. Præstegårdsvej 74 Smidstrup

Kære medlemmer og andre interesserede.

Arrangementer i efteråret 2016

150 året for Jeppe Aakjærs fødsel.

Foredrag og sang på Museet søndag d. 4. sept. kl. 14.00-ca.16.00

Vi har fået Astrid Eskesen, der er kendt fra sang eftermiddage på Snoghøj Højskole, til at spille, og tidligere museumsinspektør i Fredericia Søren Jacobsen til at fortælle om Jeppe Aakjærs liv og forfatterskab. Der er udvalgt en række sange som vi skal synge i fællesskab. Som sædvanlig er der kaffe med brød. (30 kr.) incl. et sanghæfte.

Alle er velkomne.

Jeppe Aakjær 10.sept. - 22 april 1930

NY aktivitet – Udflugt for alle medlemmer

Hvert år arrangeres en studietur for medarbejderne ved museet og arkivet.

I år vil vi gerne invitere alle vore medlemmer med på en bustur. Vi mødes ved Smidstrup Museum

Turen er planlagt til:

lørdag d. 17. september

fra kl. 13.00 til ca. 19.00.

Vi skal besøge Hjortsvang Museum ved Tørring, derfra kører vi til Gudenåen nær Vestbirk, hvor vi skal gøre ophold og drikke kaffe ved ”Den genfundne Jernbanebro”.

Jesper Sandgaard, der har været med i forløbet, og er rundviser på stedet, vil fortælle om projektet.

Derfra går turen videre til Silkeborg, hvor vi skal spise aftensmad på Ålekroen, der ligger ned til Juelsø. Derfra går turen hjem.

Pris for turen: Bus, kaffe, middag og entre (drikkevarer for egen regning) er 250 kr. pr. person.

HUSK! Bindende tilmelding senest 4. september.

Tlf. 23865142 eller mail: Smidstrupoma@gmail.com el. inger@lindbergskov.dk

Vi håber rigtig mange vil slutte op om dette nye tiltag.

Tirsdag d. 11. oktober kl. 15-17

Får vi besøg af Arkivar Karin Conradsen fra Stadsarkivet i Vejle. Karin vil holde et lille foredrag om danskernes udvandring til Amerika. Hun vil også fortælle os om arkivarbejde og lokalhistoriens betydning.

Alle er velkomne. Vi byder på kaffe m. brød (25 kr.)

Arkivernes dag

Lørdag d. 12. november markeres ”arkivernes dag” landet over. Vi vil i lighed med de andre år få lokale folk, eller folk der har haft tilknytning til vores område til at fortælle.

Det foregår fra kl. 11-16 afbrudt af en spisepause, hvor alle har mulighed for at købe lidt frokost. Sidste år var der i løbet af dagen ca. 60 der hørte maler Kjeld Jeppesen og vognmand Ejvind Knudsen fortælle. Vi har endnu ikke faste aftaler, så kender I folk, der kan lide at fortælle om gamle dage i sognet, eller om et sted i sognet, er I velkomne til at komme med ideer.

Arkivleder Willy Jensen, vores IT mand, har oprettet en ny hjemmeside. Willy bruger også face book i forbindelse med aktiviteter på museet. Besøg hjemmesiden. www.smidstrupmuseum.dk

Vi har fået digitaliseret billedarkivalierne. Willy og Anna Mortensen, som er vores nye medarbejder på arkivet, har igennem det sidste år været på kurser i Arkibas.

Vi vil gerne takke jer for opbakningen til vore arrangementer. Vi håber I fortsat vil være med til at skaffe nye medlemmer. Det koster kun 100 kr. pr. husstand og 50 kr. for enlige, og så er der gratis adgang til museet og vore aktiviteter..

Hører I om foreninger eller mindre grupper, der mangler et udflugtsmål. Kan det altid aftales ved at maile eller ringe til tlf. 23865142.

Inger Skov og Metha Lange

Smidstrup d. 18. august 2016

Smidstrup & Omegns Museum Præstegårdsvej 74 Smidstrup 7000 Fredericia Tlf 75860142